Thursday, May 6, 2010

Bertahanla Atuk

Lebih kurang kul 3 pg tadi dpt msg dr ibu..
Atuk sakit..
Atuk takmo makan ubt,takmo pi hosp..
N atuk kata biar mati kt umah je..

Ya Allah luluh rs hati ini..
Sebelum fly ne berjaya gk pujuk atuk p hosp..
N now dah jauh mn la dpt nak pujuk atuk..

Teringt lg masa time bgtahu atuk pesal nak p Arab ne..
Atuk ckp..

Nape nak bawa diri jauh2..
Kalo jadi pape kt atuk tk smpt jumpa nanti..

Mmg sayu giler time dgr atuk ckp mcm tu..
Td kol kampung
tp x dpt ckp ngan atuk,,
Sbb atuk x larat nak bgn..

Atuk,
Ida jauh..
Jgn la atuk merajuk mcm tu..
Ida tahu atuk letih dh hidup 80 lebih thn..
Tp org sekeliling atuk syg sgt kt atuk..

Br pulang dr Masjidil Haram,
Ida doa atuk bertahan selagi mampu,
Tp kalo atuk tak tahan dah..
Ida REDHA even ida tahu ida akan kehilangan sgt..

Pd Dia je kita berserah..
Dia tahu yg terbaik buat umatNYA..
Moga atuk n ida tabah utk hadapi sumer dugaan yg bakal terjadi..
Permudahkan la segala2Nya ya Allah..
Amin..

6 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

semoga atuh cepat sembuh
amin

Kniedaz said...

teringat wai citer pasal atuk g hospital dulu..insya Allah family di sini akan jaga atuk

Faisal Admar said...

sekarang macam mana keadaan dia?

Si Pemburu Bintang said...

akum, baru aje rasanya wai tulis pasal tok wan wai haritu masa wai hantar dia ke hospital...

berdoalah pada tuhan

Wahidah said...

yanie : tq sbb doakan atuk wai..amin

Kniedaz ; tula pesal..br 2 bln yg lalu y temankan atuk p hosp..erm..y harap atuk kuat..atuk kena kuat..:(

Wahidah said...

Faisal : siang td kol..atuk mcm tu la..dh mcm lost hope..y tahu mcm mn sakitnya bile kena semput..mcm rs nk mati..tu agaknya atuk y dh give up..:(

Si Pemburu Bintang : yea..y masih berdoa n masih berharap..doa usaha tawakal..