Wednesday, March 4, 2009

Benarkah Cemburu Tanda Sayang


Cemburu???
Well ckp pesal cemburu ni kan..
Mmg la bgs ade sifat cemburu dlm satu perhubungan..
Tetapi tu kalo cemburu yg positif yg kena tempat..
Kalo dh tak kena tempat n gayanya..
Haru biru gk sesuatu perhubungan tu..
Am I rite guys???

Kesan Positif Cemburu
-Mengelakkan die curang kpd kamu
-Sentiasa menghormati kamu dan tidak pandang pd org lain apabila bersama kamu
-Sentiasa menjaga hati kamu
-Segala pergerakannya di bawah kawalan kamu

Kesan Negatif Cemburu
-Si dia cepat bosan bersama kamu
-Percintaan kamu hambar kerana kamu langsung tidak ada kawan lain
-Selalu berlaku pertelingkahan kerana rasa curiga yg terlampau
-Pergerakan sentiasa diawasi spt orang yg bersalah

21 comments:

khairul onggon said...

Betul tu wahidah... org cemburu kerna takut akan kehilangan, tapi klau cemburu berlebihan, kehilangan akan cepat terjadi... errr... betull...

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

bila da tak percaya macamtU laa cemburu la ape laa.. hee..~ mula nak fikir negative kan..?

Ad Rifza said...

A'aa betul tu..kalau cemburu kuat sangat buatkan org bosan..asyik asyik cemburu..asyik asyik cemburu..rimas kdg2..
Tapi bila kita trust someone kita tak cemburu rasanya..hehe..
Tapi boleh jugaklah cemburu tapi jgn lebi2 sudehh...hehe

Wahidah said...

khairul onggon : agree...cemburu kerna takut kehilangan....tp kalo berlebihan..padah gk..

atiqah : cemburu buta tu yg merimaskan..suemr benda jd negative..

Wahidah said...

ad rifza : bosan kan kalo sket2 cemburu..mmg bile kiter trust kiter tk cemburu..bile yg kurang trust jd cemburu tu

JohnJenin said...

Cemburu biar kena pada tempatnya. Setakat baru jeling tengok awek Piza Hut yang cun pon nak merajuk sampai esok pagi. Memang tak best

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cemburu...?
hmm....ada kala membawa kebaikan
ada keburukan...

hehhehe...cemburu nyer tgk member2 dah kawin...

hahhahahha

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Faisal Admar said...

Haha betul. Tapi kadang-kadang kita pun tak sedar yang kita cemburu tak kena tempat juga kan? :)

Wahidah said...

JohnJenin : melampau la tu kalo jelign awek cun kat pizza pun nak merajuk smpai sehari..huhuhu..salam ziarah...

yanie : tu la pesal...ade limitationnnya cemburu ni kan..:)

Wahidah said...

Faisal Admar : mungkin..tp so far I rs i bukan mcm tu kot..hehehe

Faisal Admar said...

I je yang rasa... tapi I tahu ke I tak cemburu buta? Hahaha

CAHAYA said...

cemburu ini satu mainan perasaan. Kadang2 terhasut oleh setan pun ade gak bila cemburu buta.

miss juju said...

jelous is good actually but please not too much coz ur partner will hate that.

Wahidah said...

faisal admar : u je ke yg rs?? hehehe..well normally kiter perasan kot kiter ni jenis kuat cemburu or not..tk pun org len akan bgtahu..:P

cahaya : yeah u're rite....nates mmg suke menghasut..

Wahidah said...

Juju : kalo over cemburu sesapa pun tk ske...rimas seh..hehehe

Faisal Admar said...

I kuat cemburu. Tapi sebab ego I tak tunjuk :P

iz said...

too obvious make life troublesome.

Wahidah said...

Faisal : oh tk tunjuk eik...ego tk tnjuk ye...tp rsnya gurl bole perasan gk kot..lelaki kn mmg ego..:P

iz : yeah..make life trouble..

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Wahidah said...

Anoy : tq 4 visiting...:)

Anonymous said...

Very nicce!