Friday, January 27, 2012

Rentetan January 2012




La Takhaf Wa La Tahzan..Innallaha Ma'ana

"Janganlah kamu takut dan janganlah kamu bersedih hati..
Sessungguhnya Allah ada bersama kita"

Rentetan kisah January 2012..

>13 January 2012>
-Dapat offer keje as Ci di Cardiff,UK
Peluang yg tk pernah sya pk akan sya dpt..
Tp rs diri ini masih kerdil n cetek ilmunya utk menjadi Clinical Instructor dkt one Hospital in Cardiff membuatkn sya decide utk tolak offer itu..
Esp bile tau sya the only Malaysian Ci in that Hospital..
Isu tudung HR dh rungkaikn no isssue..
Tapi keyakinan diri blum tinggi..

-For the 1st time in my life sya dituduh pencuri ..
Nauzubillah la kan..tp alhamdulillah Allah itu Maha Adil..
Walaupun sya dihentam bertubi2 akhirnya keadilan itu berpihak pd sya..
Syukur..even nama tercalit di management college sya redha..

<21 January 2012>
Malam 20 january 2012 tu tragedi melanda..
Di mana ayah sya yg tgh gunakan tangga utk buat tirai background buaian utk cukur jambul jatuh pd around kul 12 tgh mlm..
Jatuh dr tngga yg agak tinggi n terhempas di lantai smpai kaca ter'slash' di muka..
Darah menitik2 smpai sumer org panic..
Nasib baik ade 2 medical staff in the house..
Tp sygnya ayah agak degil takmo p hosp mlm tu..
So sya n adik bongsu splint tgn kiri ayah dan bandage..
Pagi tu sibuk kenduri tk perasan yg ayah dh buka splint n bandage tu..
Degil tul ayah sorang ne..
Alhamdulillah majlis aqiqah n cukur jambul Sofia berjalan lancar

Akhirnya ptg hbs kenduri ayah dh tak tahan sakit..
Bawa pi A&E Hosp Alor Gajah..
Xray ade crack kt pergelangan tgn..
Kena pasang back slap..
Tu pun ayah sya dh gunting2 till now dh tinggal ape je back slap tu..
Aduhai sshnya kalo ayah sendiri jd patient
n tak nk dgr nasihat..
Ayah oh ayah..

N masih berbaki beberapa hari lg di bulan January 2012..
Sya n family diuji lg..
Dugaan dtg sbb Allah ingt n syg kami..
Sya redha..
Cume sya harap sya tenang n kuat hadapi dugaan ni..
Sya juga harap sya cepat sembuh..
N diberi petunjuk n hidayah utk cari penawar pd segala penyakit yg dtg..
InsyaAllah..

Aperpun January ne penuh dgn kisah suka n duka..
Oh ya berita terakhir yg sya nak share berita yg suka jugak even akan ade duka lepas tu..
Sya dh wat decision utk..
..
...
....
......

BACK TO KINGDOM of SAUDI ARABIA..

(",)


6 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

alamak kak.. kenapa nak balik saudi? huhu~ pape pun take care eh? :) dugaan datang sbb allah sayang kite.. sbb tu dia uji kita nk tgk kita kuat xkuat nak hadapi semua..

Redbloodsnow said...

alaaa waiii...sygnyaaa tolak offer jd CI kat UK tuuuuuuuu. kalau zie. grab aje hehehe

Mama Gee said...

hidup ni mmg tak sunyi dr dugaan sya...apa2pun tabahkan hati ya..buatlah yg terbaik dan ikut kata hati..

Wahidah said...

Aisumi : byk kot faktor yg sbbkn akk blk sana blk..aperpun doakan yg terbaek buat akk yea...amin...:)

Wahidah said...

Zie : tula..syg mmg syg..tp mentally not preapare yet la dear..rs knowledge kureng lg..:)

Wahidah said...

Mama Gee : thanks kak..InsyaAllah i will...:))