Sunday, March 27, 2011

The decision is yours..



Kontrak sya actually dh tamat 9 Mac yg lalu..
Dh setahun rupanya sya di bumi Arab ne..

BUT until now sya masih blum wat keputusan nak smbung kontrak ne atau tidak..
Yea sya tahu the decision is mine..:)
Byk faktor gk sebenarnya yg sya kena timbang cara kan..

1- Financial
2-Career enhance
3-Further study
4-Family

Before this i put family at top of my choices..
BUT i think its a time for me to move on..
I mean i have to think n achieve what i want..
Lgpun my family is doing fine over there..

SBB pe sya letakkan family tu yg ke4..
It juz because they esp my mum really wants me to get married by this year..
OMG siap ade time limit until Dec 2011..
C'mon ibu syg,benda2 pesal jodoh ne bukan mudah utk kita jangka kan..
As a women sape tk nak kawen kan..
BUT.....

Ntahla..
Malas kot nak cite pesal kawen2 ne..
Yg pnting i'm happy to see my bro or my kwn2 get married..:)

Aperpun..
Sya harap sgt decision yg sya amik nanti..
Adelah yg terbaek..
N if sya bakal lukakan hati sesape..
I'm so sorry..
As sya pun ade impian sya..

Kalo dah ditakdirkan rezeki sya utk berkhidmat di sini setakat ne saja,
Sya redha..
Sesungguhnya setiap kejadian yg berlaku tu pasti ade hikmahnya..
Sama ada skrang atau kemudian..
Yg pasti DIA sudah tentukan setiap perkara tu..
Sbg umat kite berusaha,berdoa n tawakal..
Yg penting kite kena redha dgn setiap ketentuanNYA..

Opss terlebih sudah..
Semalam sya dpt jejakkan kaki ke kota HARAM itu lagi..
Syukur sgt..
Penuh dgn lautan manusia..
Dpt la sya luangkan sedikit masa dgn family adik ipar baru sya..
Temankan mereka shopping jubah sket..
Dptla kurang sket harga bile bole bertutur sket dlm bahasa Arab..:)

Kayla,
As my weekends will finish today..
Wish me best of luck for tomorrow..
Nowadays its really a hectic day to working in ER..

Korang sumer,
Have a nice wikens guys...

Chills,

16 comments:

Mrs.Sheikh said...

wai.. apa pun keputusannya, harap wai happy dan gembira..
bagi sethun lagi kontrak tu.. tanah haram tu sentiasa memanggil2 kan.. kalaulah sy boleh jadi cam wai.. berkelana di tanah arab.
tang kawin tu.. sabar aje la kan.. nasib kita serupa. apa pun org kata, diri kita.. hati kita.. sapa tak nak kawin? tp mudah ke kawin tu?

i love u wai :P

Wahidah said...

Mrs Sheikh : wai mungkin masih berkelana di negara arab ne as i konow i will miss tanah haram tu so much nanti...

but insyaAllah mungkin rezeki sya di hosp lain di negara Arab ne..

pesal kawen tu..hahaha..i love u too la..:P

hardy boy said...

semoga Wahidah dapat buat keputusan yang terbaik... InsyaAllah, Dia menentukan hanya yang terbaik utk hamba-Nya....

Jodoh, rezeki, ajal semua ditentuka-Nya... Yang penting kita perbanyakkan berusaha, berdoa & bertawakkal. jgn lupe minta pendapat ibu bapa serta keluarga kita (^_^)

saya follow blog nie, bole follow saya kembali (^_^)

sW33tdARLiNG said...

fikir2 laaa untuk kebaikan bersama.. tp wai muda lagi, masih boleh lakukan perkara tuk diri sendiri sebelum terikat ngan suami, anak2...

Rizali Masri said...

Wahidah, dlm kehidupan ni tiada perkara yg kita buat tak berisiko. sumenye perlukan pengorbanan dan kecekalan. lbh2 lg klu impian & cita2 tu tinggi maka lg tinggi la dugaan & cabarannya.

Papepun, 4 plhn yg ko dh tetapkan tu aku sokong, sb cuma ko seorang je yg fhm situasi sbnr & apa yg tlh berlaku dlm hdp ko. Utamakan diri sendiri dulu baru kita mampu bantu yg lain2. Bantu org lain dgn "kejayaan" yg kita miliki sendiri amat besar impak dia berbanding bantu org sedangkn diri sendri tak terbantu. Semoga ko sihat2 je kt sana & jgn lupa psl project plan kite tu k. wassalam

Peri PiA said...

insyAllah u will make a wise decision

Wahidah said...

hardy boy : agree..jodoh rezeki n ajal sumer ditentukan oleh nyaa...

tq for the reminderr

hardy boy said...

hehehe.. thanks..(^_^)...

Wahidah said...

Kak Ika : tula wai pk benda tu jugak la..still muda tk terikat ngan suami n anak2 la yg wai bole wat ape yg wai cita2 kan...hopefully eveything goes well..amin

Wahidah said...

Rizali : thanks beb..pesal projek kite tu aku ingt..juz aku ngah try nak adopt blk ngan life kt sini..

once aku settle down aku feedback blk kay....

Wahidah said...

Peri Pia : tq pia..hopefully la kan...aminn

si para para said...

err doktor ke..

Wahidah said...

Si Para2 : not qualified enough to be a doc ..:P

si para para said...

:)
tak pe.. jadi diri sendiri lagi cool kan.hehe
tapi kali pertama tengok pic ada gaya seorang doktor.hehe

Wahidah said...

Si Para2 : ye btol..jadi diri sendirik tu adalah lebih baik..

Aik ade gaya doc eik..kalo gaya cik misi mcm mana pulak yea..:)

si para para said...

hehe misi yang berjaya.
tak pe..misi ke doktor ke..
yang penting jaga penampilan.
pempuan, aurat tu yang utama.
:)