Wednesday, September 30, 2009

Umah Kena Pecah

3 hari lepas umah i kt kg kena pecah..
Si pencuri umpil pintu belakang umah
Guna kuku kambing..
Masuk ne dah 2 kali umah kena pecah..

Ibu ckp might be org kg gak..
Sbb time kecurian tu berlaku
Family sumer pi balairaya..
Ade jamuan hari raya..

Laptop keje ayah hilang..
N si pencuri dh budget umah kosong sejam dua je..
So si pencuri tk amik brg lain..
Mn yg ade kat ruang tamu jer..

Biler dgr mcm ne..
Make me worry..
Yelah ibu kan stay alone at home during weekday..
Alarm mmg ade..
Cuma unluckily that day tk pasang
Sbb kuar kejap je kan..

Skrang ne pencuri makin berleluasa la..
Aduhai...

11 comments:

Faisal Admar said...

apa yg hilang?

Faisal Admar said...

alamak... polis ckp pe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

dah wat repot polis ker wai?
mesti orang kg tu gak....
sebab dia dah tahu time orang kuar beraya

Wahidah said...

yanie ; dh report polis pun..mmg org kg pun...sbr je la..

Faisal : polis bese la..diorang dtg setakat amink gmbr amik report..pas tu mesti tk settlenyaaa...

syukur said...

banyak addict ker kat kampung u tu ? sebab bukanlah stigma,,, tetapi mereka salah satu golongan yang selalu terlibat .

Wahidah said...

syukur : rsnya tk..kg i agak clear ngan addict ne..mungkin ade sorang dua jer..

miss juju said...

lepas ney ko kasi letak itu kambeng depan rumah sama belakang rumah.
confirm x orang masuk itu rumah lagi
sekian

Wahidah said...

juju : kambeng dpn umah??? aku pulak yg tk masuk umah nantu...aperdaaa

Ad Rifza said...

ISh pencuri ni...takleh tgok org senang sikit..nak jer curi..carilah keje lain..keje kilang ke cucuk tanam ke barulah berkat..nih mencuri...ish3x..

CATZ said...

iskk..
bahayanyaaaa..
tapi tu lah...time kita lepa sket je..amboiiii derang terus je masuk eh..mcm dah intai2 gitu..
next time alarm sentiasa pasang..walau pi kedai beli bawang..
now ni cepat je depa bertindak....
hati2...call ur mom selalu...
harap2 semuanya ok..

Wahidah said...

Ad : kalo diorang pandai pk mcm tu tk de la diorang mencuri..isk3


Catz : tu la..dh pesan kt ibu suh sentiasa pasang alarm even pi dkt2...mmg selalu call pun..huhuh