Tuesday, September 8, 2009

18 Ramadhan

Pejam celik pejam celik dah 18 hr kiter berpuasa kan..
Sekejap je ramadhan berlalu..
Lg 2 minggu dah raya..
So rasanya sumer org bz..
Wat preparation raya...

Tp selalunya yg excited nak raya ne
Kekanak jer..

Teringt satu kenangan raya time kekanak dl..
Best je pi jejalan beraya satu kampung..
Tiap2 mlm kira wet raya..Hehehe..
Tp skrang ne tk dpt wet raya lg dah..
Kena bg duit raya pulak...Huhuhu

N to me preparation raya thn ne..
Sederhana jer..
Rs nya lg simple dr last year..
Tak beli aper2 sgt pun..Huhuhu
Cuma nak beli kasut raya jer..

Kalo nak beli kasut raya
Ibu letak syarat..
Mesti heels n bertutup..
Alahai..
I ne tk suke berheels bagai ne..

Leh tak pakai bj kurung ngan crocs je..
Maunya ibu ku membebel sebulan raya..hahaha..

13 comments:

@xiM said...

tu lah..dulu masa kecik memang teringat duk round satu kampung nak kutip duit raya..haha

salam 18 ranadhan wahidah..:)

CATZ said...

kejap je kan...
dah nak raya dah..
tak sedar kan..

zamspotte said...

Sronok raya kecik2 dulu... masa tu takder lagi internet2 slalu, takder games pelbagai... Hari2 lepak ngan kawan2 n serang rumah2 orang satu kampung, kampung2 orang pun kami serang haha...

ezzati said...

x beli ksut raye lagi...huhu

miss juju said...

leh jer lau ko nk pki mcm tu...
heeeee
bkn maen suker lg cuty raya tuuu

CAHAYA said...

Cahaya pakai baju kurung dgn crocs hari2. ;) tp yg girlish punya design la.

linda said...

alaa..boley je yiko..hehehee

Wahidah said...

axim : seronok kan pusing 1 kg..umah yg tk kenal pun main redah je..hehehe

catz : tu la sis...kejap je rsnya..dh nak raya

Wahidah said...

Zams :serang tu maksudnya per..pi beraya ke

ezzati : yeker..dah beli pun..huhuhu

Wahidah said...

Juju : mestilah seronok..dh thn lepas aku tk beraya..:P

Cahaya : tp masalahnya ibu i tak bg..die nak kasut tu mesti bertutup & ade heels..huhuhu

Wahidah said...

Linda : rsnya mmg bole kot..huhuhu...skrang kan dah tak kesah sgt...

CAHAYA said...

ada design baru. sangat comel okay. ada riben kat depan lagi. and ada 1 1/2 inch heel. ;)

nanti Cahaya post gambar.

Wahidah said...

Cahaya : pernah nampak kat danau..tp tk ori punya laaa..huhuhu