Tuesday, June 24, 2008

Asthma..


this recently i start kena attack asthma blk..
dh lama tk kena attack..last attack pun thn lepas..
1st attack this year masa blk dr konvoi penang...
smpai kl around kul 3 pg...
agaknya penat sgt tu yg dpt attack time tu..
smpai ke pg gk la tk bole tido...

then dlm this week kena attack lg..
this time maybe sbb expose ngan asap rokok..
susah la org lain merokok kite yg suffer..
tp tk kn nak marah org yg merokok tu...
plg kuat pun jauhkan diri jer..
tp smpai mana la nak elakkan diri pun...

br plan nak njoy mc flurry oreo..
tp since dh kena attack blk ni..
hold dl la...
nak mc flurry oreo.......
wuargh...

4 comments:

Catz said...

hi wahidah..

nice blog...and thanks coz link my blog to urs..

u ada asma ke..better jaga keadaan keliling..jgn lupa makan ubat ok..
makan pon kena jaga ya..

Wahidah said...

hi catz...

welcome catz..

yerp i ade asthma la..
keadaan sekeliling kdg2 un control sket...

tq 4 ur advise..:)

syukur said...

hai wahidah...link my blog to yours already... how's your asthma control?? kalau tak bagus lagi try la symbicort atau seretide...get well

Wahidah said...

hi syukur...tq 4 da link...my asthma control..well i guess still in control kot...i ni nama je nurse tp i cukup tk ske nak pergi jumpa doc...ntahla mmg dr kecik fobia...cuma since dh join nurses ni br ok sket..tu pun kalo i tahu doc tu bg ubt yg tk sesuai ngan i ke atau pun tk bg treatment yg btol, i tk kn tegur kalo i pt la..kalo nurse i tegur...ntahla...as a pt i mmg takut sket nak quairy doc ni even i tahu certain time ade gk benda yg patut di quiry...ntahlaa...