Sunday, July 12, 2009

Berakhir Sudah

Tak tahu nak mula dr mana..
Tak sangka perkenalan 7 bulan sudah berakhir..
Tak sangka pulak bole berakhir mcm ne..
Bukan atas alasan yg besar..
Hanya perselisihan faham yg kecil..
Mcm tk bole terima akal je..

Tp itu la yg berlaku..
Ntahla..
Sudah malas nak pujuk nak rayu..
Cukupla..
Kalo dh bukan jodoh kiter..
Redha jer la..

Yang pasti jiwaku kacau..
Buat kaum Adam..
Jgnla terlampau cemburu buta..
Percayalah dgn pasangan anda..

26 comments:

Ad Rifza said...

Hurm...yup bukan jodh lah tu...sib baik 7 bulan..kalo 7 tahun lagi parah..hehe..
Itulah mencari cinta..kdg2 bila dah lama baru kenal adakah cinta itu betul pada tempatnya..kalau tak betul itu yg akan putus..
Kalau betul akan kekal sampai bila2 even dtg taufan sekalipun..
Tiap yg berlaku ada hikmah..Hikmah yg tersembunyi..

NoRLi said...

ala wai..bagus la putus..dari hidup semati dgn org yg cemburu buta giler swine...hahaa
nnt hidup lagi merana...
asyik cerai rujuk jer...
dia jer yg kpala angin...angin ko dia xkira???
hihihihih
betul....setuju angkat kaki.. :)

Wahidah said...

Ad : mmg ada hikmah di sebaliknya..tp bile benda tu br lg berlaku..haru biru gk di buatnya..

Norli : sbb aku ne kurang berangin la die leh ikut kepala angin die jer..tp pedih gk penangan die..hurm...

khairul onggon said...

Takpe, adala hikmah trsembunyi.. mana kita tau kan.. kita just merancang Tuhan yg menentukan.. :)

Brian Kinney said...

Saya malas layan kalau pasangan tu jenis yang asyik cemburu dan merajuk. Banyak lagi kerja yang lebih penting nak dibuat :)

Apa kata sambung study? :)

zamspotte said...

erm... Sebab tu, I'm stepped away from this matter.. samalah yg kutempuhi dulu... sampai ada nama pompuan dalam hanset pun timbul seribu satu soalan...

Tapi, at least... You've feel free right??

CAHAYA said...

Cemburu tandanya sayang. Tapi kalau dah sampai buta tak nampak. Susah mahu cakap. Me heartbroken as well just few days ago. But redha!

udes@yati said...

yiko...apa pun trus berjalan k...insyaAllah panjang lagik perjalanan kita

@xiM said...

memang susah nak deal ngan orang cemburu..ok la tu dah split..at least you will feel much more better eventhough deep inside you still think of him..

ezzati said...

sabar..nnti kamu dpt jodoh yg lagi baik... :)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

alamak wai....
mcm sama jer kes kita
CEMBURU BUTA....walapun mata dia celik....

hadoi.....orang kalau dah tak suker nih....mcm2 alasan dia kasi kan wai...

sabor2..ada yg lebih baik utk kita....amin....

mieza@nonie said...

sabar la akak erk...
mungkin ada hikmah di sebaliknyer...
mungkin akak akan jumpa yg terbaik lg pasni...

NoRLi said...

wai..
xpayah la pikir..sedih
dia bukan pikir kat ko pn...
ntah2 dah siap ader yg baru...
hahaha...ko je angau sorang...
life must go on bebeh...

Redbloodsnow said...

erkss..yeke.saba jek lah ea wahidah. kaum adam mmg mcm tuh kot. cembura buta x bertempat..hemprhhhh :(

CATZ said...

hi wahidah,

bukan jodoh mu dgn dia..mesti u sedih tapi fikir positif ok..Tuhan nak temukan Wahidah dgn org yg lebih baik..perjalanan mencari cinta mungkin masih panjang..but u still young...dont worry..
be happy ok....sabar, pasti akan bertemu jodoh yg baik buat wahidah.

ije said...

ada hikmah disebalik segalanya.. insyaAllah.

Wahidah said...

Khairul Onggon : yerp..kiter hanya merancang..

Brian : gud idea..nak p fokus cr duit..hehehe

Wahidah said...

Zamspotte : samalha gaduh pun pesal isu nama guy len dr hp..aduhai...sakit pale seh...angkat kaki mcm lagu shida eik..huhuhu..

Cahaya : hearbroken also eik..sakit kan..tp tu la redha..tabah kay..

Wahidah said...

Udes : tq..idup perlu diteruskan..

Axim : yup feel free but deep inside my heart still thinking bout him..:( take time sket nk lupa..

Wahidah said...

Ezzati : amin..mudah2an

Yanie : tu la pesal..aduhai..sakit kan...sbr jer la..

Wahidah said...

Mieza : ngah sabarla ne dik...ade hikmahnya kan..

Norli : tu la pesal..ngah membzkan diri ne..take time la nk lupa...aduhai..

Wahidah said...

RedBloodSnow : tu la pesal..cuba relax 2 je kan...nk cemburu pun bertempat la kan..aip..

Catz : mudah2an..amin...hope begitula..tq sis...:)

Wahidah said...

Ije : yerp...mungkin begitu kot..

miss juju said...

ehmmm...putus?
dgn org yg pnh ckp nagn akak masa kita g shopping arytu?
ehmmlau dia cemburu buta cmtu..x pcaya akak n a bit terseksa...better not to be together kot...

Wahidah said...

juju : yela dik...die la..saper lg..tu la asyik gaduh je...last2 gaduh besar..isu sama gk..cemburu..iskk

Anonymous said...

lbih baik diam drpd bcakap...apa yg berlaku sure ada hikmah sbliknya,tak smestinya kita brcinta gan dia kita kene kawin gan dia jua,even brcinta mcm nak tak tpi the ending very hurt...so apa yg belaku jdikan pgajaran...jodoh kita dah mmg tertulis since kita dlm uterus g... mak zidane