Tuesday, February 22, 2011

How To Propose A Gurl





1st..
Make sure she's the right one..
Maksudnya jgn la ko jumpa sorang tu kt shopping complex berkenan terus ko propose..
Tak ke nampak desperado sgt kan..:P

2nd..
Be Honest
Konsep jujur ne luas ye kawan2..
Maksudnya tk yah la ko propose gurl tu sbb ade niat propa lain..
Cthnya ko nak harta die ke..
Ko nak die jd cina buta ker..
Eh nape cina buta eik..
India tak buta ke?? rsnya org melayu pun ade gk yg buta?
Hahaha..tu korang jwb la sndirik yea..

3rd..
Make it as simple n sempoi yg bole..
Sbb bg sya la kan..
Ko nak propose org tu utk sehidup semati..
Tak perlu la nak propose org tu time kt pergunungan Alps pulak
Sbb bg sya la kalo kite sincere org bole tahu la..
Dr body language,lirikan mata or whatsoeva la kan..

4th..
The place..
Ne pnting gk sbb kalo silap percaturan lain jdnya..
Cthnya la kan..
Takkan korang nk propose gurl while waiting she's using the ladies kan
I mean make sense la tmpt tu kan harum ghau ghau baunya

5th..
FOLLOW UP blk
Ne sgt pnting okeh..
Yelah sum gadis tk jwb directly i do or yes u can marry me like that
Nama pun perempuan kan mestilah ade malu2 kucing nya..:P

Ape kes memalam ne sya bebel pesal propose2 ne eik..
Lantakla kan..
BUT..


Disbbkan this entry n mood sya yg tgh baik gile ne..
Sya buat offcially getaway..

Syaratnya sgt mudah ye kwn2..
ceritakan pengalaman korang mempropose atau dipropose dgn sebaiknya..
cerita yg plg menarik dan creative akan menang special gift dr sya..
1st time rs nya sya buat getaway ne..

N make sure korang link kan korang punya entry tu kt my page okey..
Followers je ke??
Nope tak perlu..
Ne open entry okay..

BEST OF LUCK guys..
Tarikh tutup penyertaan : 1 Mac 2011

4 comments:

Ogy said...

alamak malu lak nk join..sbb mama yg propose mr B ...opssss ngeee

Nem0 o0h Nem0 said...

yg first tu kelako la.boleh ye tetiba jmpa nak prppose org..haha

tapi klo aku kn,aku nk dlm suasana yg romantik.cm tepi pntai ke.wow bestnyer..haha

Wahidah said...

Ogy : mama tk kesah la kalo mama yg propose mr B..saje join mn tahu mng sbb kreatif ke..lgpun sharing is loving what...:P

Wahidah said...

Nemo : mmg kelakar tp ade je yg br jumpa terus propose..mereng kot..hahaha


wah pantai romantik tu..:p