Sunday, August 23, 2009

New Template

Aduhai aperla yg payah sgt nak tukar new template ne..
Kawan2 yg budiman marilah bantu saya..

1- nak tukar template baru
2-kalo tukar template baru segala contents sya yg kt sidebar tu akan ilang ker?
3-nk letak gmbr n title blog kat atas sekali tu..mcm mn ne..

HELP..HELP..HELP..

11 comments:

zamspotte said...

adoiyai... susah nak tolong ni...

1) tkar template, gugel jer template for blog, melambak laman web yg bagi free template.

2) Itu lar, memang hilang punyer... Tapi kalau yg jenis lama atau html, boley tukar tanpa buang side bar... kalo xml payah nak tulung...

3) Letak gambar tu... klik kat layout, pastu edit kat header.... kat situ ada diberi pilihan, mau gambar dari komputer atau web... try ar...

ezzati said...

aar...bole kalo xnk yg ilang tu...cthnya :

http://www.thecutestblogontheblock.com

gud luck..hehe

dude said...

senang je...;p
ikut cnth diatas..

cendawanintim said...

alahaiiiiiiii...

selamat berpuasa dik, jangan noti2 nak ponteng pose!

CAHAYA said...

XML biasanya akan hilang sebab new template yang biasa ada dlm mane2 website semuanya tailor-made untuk blog diorang, so kita punya link2, or side2 bar semuanya hilang.

Kalau tukar background baru tak hilang. Sebab background je tukar.

Tapi kalau nak pakai jugak yang blog template yang cantik2 tu. Save dulu semua application sidebar tu sblm tukar. ;)

chipsmore said...

ni gune template pe ea?? nk letak gamba n title tu kat header...tgok kat layout ;)

Faisal Admar said...

a'a
kena set balik semua
bosan tau

sekarang ni dah malas nak tukar template.
haha.

salam ramadhan ye.

syukur said...

ye ye ...wahidah..i pun dah give up nak tukar template sbb susah..tapi kalau u berjaya ...jgn lupa kongsi pengalaman..he he..good luck

miss juju said...

x hilang pun kak
ko blh tukar2 biler2 pun
juju pun da tukar

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

wai....

dulu guna PYZAM nyer wallpaper ker?

better buang wallpaper lama tu.....
pyzam nyer wallpaper tak best

Salam Ramadhan wai

Wahidah said...

Guys : tq 4 da info..

Syuk ; kalo dh berjaya nanti i inform kay..hehehe